Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska a\'la bruschetta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
olej roślinny
pomidory 3
ząbek czosnku 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
bazylia 10 liści
wędzonka 15 (krotoszyńska)

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska a\'la bruschetta

Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, zioła włoskie, drobno posiekaną bazylię, czosnek granulowany, obficie posypujemy solą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bagietkę kroimy w plasterki grubości ok 1 cm. Smarujemy z dwóch stron olejem lub oliwą (najlepiej smakową) i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy, aż bagietka zacznie się rumienić na brzegach. Szybko wyjmujemy, na każdy kawałek bagietki kładziemy plasterek wędzonki krotoszyńskiej i nakładamy pomidory. Przekąskę jemy ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.09.2013 17:43
Pycha, moje smaki :)
zuzanna_z 25.04.2012 13:15
fajne
Izabela/bella81 11.01.2012 00:21
A gdzie ta degustacja? Chętnie dołączę do degustujących ;)
Seba 12.06.2011 19:25
smaczna
caroline1983 20.05.2011 21:13
Bardzo apetyczne :)
pacpaw 28.11.2010 22:43
Ależ zapraszam do degustacji :o) Czym chata bogata!
Malinka 28.11.2010 22:26
Chętnie bym się poczęstowała, wygląda bardzo apetycznie.
Anna169Hosz 28.11.2010 17:28
Bardzo zachęcająca- muszę wypróbować.
IZABELA29 26.11.2010 10:24
smacznie
Zoso 26.11.2010 00:05
Idealana z winem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak