Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, zioła włoskie, drobno posiekaną bazylię, czosnek granulowany, obficie posypujemy solą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bagietkę kroimy w plasterki grubości ok 1 cm. Smarujemy z dwóch stron olejem lub oliwą (najlepiej smakową) i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy, aż bagietka zacznie się rumienić na brzegach. Szybko wyjmujemy, na każdy kawałek bagietki kładziemy plasterek wędzonki krotoszyńskiej i nakładamy pomidory. Przekąskę jemy ciepłą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Idealana z winem :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo zachęcająca- muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Chętnie bym się poczęstowała, wygląda bardzo apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Ależ zapraszam do degustacji :o) Czym chata bogata!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    A gdzie ta degustacja? Chętnie dołączę do degustujących ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !