Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś wiosenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1 sztuka
kasza kukurydziana 50 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
Goździki całe Prymat 1,2 sztuki
sól, pieprz do smaku
czosnek 3-4 zabki
cukier według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś wiosenna

Gęś nasolić kilka godzin przed pieczeniem lub poprzedniego dnia. Przed samym pieczeń natrzeć wewnątrz Vegetą, a na zewnątrz posmarować olejem. Wstawić w brytfannie do piekarnika. Podczas pieczenia podlewać sokiem z mięsa. W międzyczasie przygotować dodatek. Zagotować 3/4 litra wody, dodać 1 łyżeczkę vegety, sól, podsmażone podroby, posiekany czosnek, pieprz, goździki, mieloną paprykę, cukier do smaku. Gotować dopóki podroby nie zmiękną. Na końcu dodać kasz kukurydzianą. Gotować mieszając, dopóki kasza nie zgęstnieje. Kaszę wlać do brytfanny na tłuszcz, na którym piekła ię gęś. na kasze położyć gęś i ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. podawac z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.04.2011 10:16
dobre na swięta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak