Sposób przygotowania

Gęś nasolić kilka godzin przed pieczeniem lub poprzedniego dnia. Przed samym pieczeń natrzeć wewnątrz Vegetą, a na zewnątrz posmarować olejem. Wstawić w brytfannie do piekarnika. Podczas pieczenia podlewać sokiem z mięsa. W międzyczasie przygotować dodatek. Zagotować 3/4 litra wody, dodać 1 łyżeczkę vegety, sól, podsmażone podroby, posiekany czosnek, pieprz, goździki, mieloną paprykę, cukier do smaku. Gotować dopóki podroby nie zmiękną. Na końcu dodać kasz kukurydzianą. Gotować mieszając, dopóki kasza nie zgęstnieje. Kaszę wlać do brytfanny na tłuszcz, na którym piekła ię gęś. na kasze położyć gęś i ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. podawac z sałatą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre na swięta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !