Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Cukier puder wymieszać ze zmielonymi migdałami. Do miski z ubitym białkiem dodać kakao, cukier puder z migdałami i 1/2 łyżeczkę wody. Wszystko połączyć na jedną masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki formować okrągłe kształty. Makaroniki trochę się rozleją, więc trzeba zachować odstęp kilku cm, aby nie połączyły się ze sobą. Przygotowane makaroniki pozostawić na około 20-30 minut,aby przeschły, a po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 C i piec około 15 minut( jeżeli nasz piekarnik nie ma termoobiegu, podczas pieczenia trzeba delikatnie uchylić drzwi od piekarnika). Po upieczeniu makaroniki oderwać od papieru i każdy posmarować kremem cytrynowym. Makaroniki złożyć po 2 ( czyli z 30 sztuk połówek powstanie 15 całych makaroników).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !