Sposób przygotowania

Do garnuszka z herbatą, goździkami wbitymi w skórkę z 1/2 pomarańczy i szczyptą cynamonu wlewamy wrzątek. Z pomarańczy wykrajamy plastry (tak aby było po pół plastra na filiżankę herbaty), z reszty owocu i cytryny wyciskamy sok. Dolewamy szklankę wody, dodajemy miód i podgrzewamy. Herbatę przecedzamy i dodajemy do drugiego garnuszka z sokiem i owocem. Wlewamy żubrówkę, całość mieszamy i rozlewamy do filiżanek z plastrami cytryny.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    elektryzująca ta herbatka
  • 3
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    teraz bym taką wypiła z chęcią, ale... karmię Małą, więc chyba nie prędko mi się to uda...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !