Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka czosnkowa z marynowanymi pieczaerkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4
czosnek ząbki 5
majonez 4łyzki
śmietana 12% 4łuzki
ser gouda 100g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka czosnkowa z marynowanymi pieczaerkami

Jaja kroimy na 8 czesci (duze kawałki),ser w kostki średniej wielkości,pieczarki
w zależnosci od wielkości.
Czosnek przeciskamy,solimy ,dajemy do miseczki do tego z 6 łyzek majonezu plus
mała śmietana lub jogurt.Mieszamy.Sos czosnkowy dajemy do jaj,sera i pieczarek i
mieszamy.Najlepiej smakuje po kilku godzinach jak sie przegryzie z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.02.2013 14:04
podoba mi się;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak