Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik czeski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 sztuki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
włoszczyzna 1 (z kapustą)
kości wieprzowe 1-1,5 z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik czeski

Gotujemy kości w osolonej wodzie przez 1-2 godziny lub do miękkości. Wtedy mięso wyjmujemy i obieramy. Na wywarze gotujemy kaszę i pokrajane warzywa. Mleko rozbić z mąką i żółtkiem, zaciągnąć zupę, włożyć pokrajane mięso. Przed podaniem posypać zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak