Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z pulpetami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
majeranek
sól
pieprz
liście selera 1 łyżka
mięso mielone z łopatki 40 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z pulpetami

Fasolę namoczyć na noc. Gotujemy fasolę w 1,3 litra wody. Dodać obraną cebulę.Do mięsa dodać jajko, wymieszać dokładnie . Doprawić do smaku solą , pieprzem i 3 szczyptami majeranku. Formować pulpeciki. Na 15 minut przed końcem gotowania fasoli włożyć pulpeciki i gotować razem. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem , majerankiem oraz maggi.Posypać siekanymi liśćmi selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak