Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier mleczny z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 100 ml
cukier 250 gram
rum 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier mleczny z rumem

Do rondelka wlać mleko i wsypać cukier. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Ucierać, np. trzepaczką, aż do powstania jednej, gęstej masy. Przed lukrowaniem ciasta , do przygotowanego lukru wlać rum i wszystko razem połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak