Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Posiekać kapary i 1 gałązkę koperku. Mięso makreli rozdrobnić widelcem. serek śmietankowy wymieszać z kaparami, musztardą, makrelą, żółtkiem, tartą bułką i koperkiem.
Filety z soli umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na deseczce - skórą do dołu. Każdy filet posmarować 1 łyżeczką farszu. Zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Na rozgrzanym oleju smażyć roladki ok. 6 minut, od czasu do czasu obracając je.
Ziemniaki odcedzić, utłuc je. dodać do nich mleko i masło. Utrzeć na gładko. Przyprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Roladki rybne udekorować odłożonymi gałązkami koperku. Serwować na sałacie z puree ziemniaczanym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !