Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rulony rybne z ziemniaczanym puree

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek śmietankowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
żółtko jajek 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
makrela wędzona 15 dag
koperek 3 gałązki
filety z Soli 12 szt.
olej 1 łyżka
ziemniaki 80 dag
sól
mleko 3,2% 200 ml
masło 2 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rulony rybne z ziemniaczanym puree

Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Posiekać kapary i 1 gałązkę koperku. Mięso makreli rozdrobnić widelcem. serek śmietankowy wymieszać z kaparami, musztardą, makrelą, żółtkiem, tartą bułką i koperkiem.
Filety z soli umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na deseczce - skórą do dołu. Każdy filet posmarować 1 łyżeczką farszu. Zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Na rozgrzanym oleju smażyć roladki ok. 6 minut, od czasu do czasu obracając je.
Ziemniaki odcedzić, utłuc je. dodać do nich mleko i masło. Utrzeć na gładko. Przyprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Roladki rybne udekorować odłożonymi gałązkami koperku. Serwować na sałacie z puree ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 01.07.2012 19:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak