Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z pulpecikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
natka pietruszki 1 pęczek
mięso mielone z szynki wieprzo 50 dag
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z pulpecikami

Natkę posiekać. Do mięsa dodać jajka , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą. Wyrobić mięso , jeśli będzie za rzadkie dodać tartej bułki. Formujemy klopsiki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki czosnku granulowanego . Pulpeciki podajemy z rosołem , posypanym natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.02.2012 21:40
fajny pomysł z tymi pulpecikami :)
cooleczka 10.02.2012 21:40
fajny pomysł z tymi pulpecikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak