Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z sucharkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suchary słodkie 50 dkg
jabłka 1 kg
cukier 15 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
rum 50 ml
sok z cytryny
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z sucharkami

Jabłka obrać, pokroic w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Przesmażyć na patelni z masłem, cukrem i cynamonem do miękkości. Dno i boki keksówki obłozyć sucharkami i skropić rumem (lub mocną herbatą). Przełożyć masę jabłkową do foremki i piec pól godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 22:37
szybka i smaczna
mariel78 14.05.2012 07:24
jak smacznie
Neetka90 12.05.2011 19:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak