Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy solone 8 szt
grzyby suszone 10 dag
cebula biała 3 szt
pieprz
ocet
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Śledzie namaczamy żeby straciły trochę soli. Grzyby gotujemy w wodzie. Po wystygnięciu wyciągamy z wody i kroimy w drobniutką kostkę. Matjasy odszączamy i kroimy w paski około 2 cm. Cebulkę kroimy drobno. W pojemniku przekładamy warstwami: matjasy, cebula, grzyby. Każdą warstwę odrobinę pieprzymy a ostatnią skrapiamy octem i polewamy ok. 2 łyżkami oleju. Śledzie są gotowe po koło 3 dobach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.03.2014 12:33
smaczne śledzie
Granita 04.09.2013 08:48
śledzie uwielbiam,więc danie idealne dla mnie
Tika4444 11.12.2010 09:46
napewno wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak