Sposób przygotowania

Śledzie namaczamy żeby straciły trochę soli. Grzyby gotujemy w wodzie. Po wystygnięciu wyciągamy z wody i kroimy w drobniutką kostkę. Matjasy odszączamy i kroimy w paski około 2 cm. Cebulkę kroimy drobno. W pojemniku przekładamy warstwami: matjasy, cebula, grzyby. Każdą warstwę odrobinę pieprzymy a ostatnią skrapiamy octem i polewamy ok. 2 łyżkami oleju. Śledzie są gotowe po koło 3 dobach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno wypróbuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    śledzie uwielbiam,więc danie idealne dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !