Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
majonez 4 łyżki
ser żółty
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz
olej roślinny
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod pierzynką

Karkówke pokroić w plastry, posypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i majerankiem, polać 2 łyżkami oleju, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju doprawiając solą i pieprzem.
Każdy plaster karkówki posmarować łyżką majonezu, nałożyć na wierzch pieczarki z cebulką, a następnie posypać wszystko serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 st. aż mięso będzie miękkie (ok. 40-45 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.12.2013 08:50
fajny przepis
Andysz 18.02.2013 14:08
bardzo smaczna;]
Tika4444 09.03.2011 17:36
fajny przepis
Tika4444 09.03.2011 17:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak