Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi kaczki z pomarańczami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kacze 4
sól
ząbki czosnku 2
majeranek 2łyżki
pomarańcze 2
cebula czerwona
sałata lodowa 1główka
ocet winny 1łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kaczki z pomarańczami

Piersi natrzeć solą utartą z czosnkiem,oprószyć majerankiem.Schładzać w lodówce przez 2godz.Z jednej pomarańczy wycisnąć sok.Brytfankę natłuścić olejem,ułożyć w niej piersi,polać sokiem z pomarańczy.Piec 45min. w temp.170stopniC.W trakcie pieczenia polewać mięso wytwarzającym się sosem.Upieczone i ostudzone piersi pokroić w plastry.Z drugiej pomarańczy zdjąć skórę,pokroić w plastry.Cebulę poszatkować w piórka.Na półmisku ułożyć porwaną sałatę,kawałki kaczki,drugiej pomarańczy i cebulę.Skropić octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak