Sposób przygotowania

Piersi natrzeć solą utartą z czosnkiem,oprószyć majerankiem.Schładzać w lodówce przez 2godz.Z jednej pomarańczy wycisnąć sok.Brytfankę natłuścić olejem,ułożyć w niej piersi,polać sokiem z pomarańczy.Piec 45min. w temp.170stopniC.W trakcie pieczenia polewać mięso wytwarzającym się sosem.Upieczone i ostudzone piersi pokroić w plastry.Z drugiej pomarańczy zdjąć skórę,pokroić w plastry.Cebulę poszatkować w piórka.Na półmisku ułożyć porwaną sałatę,kawałki kaczki,drugiej pomarańczy i cebulę.Skropić octem.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !