Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w galaretce super

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
słodka śmietana 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w galaretce super

Jabłka umyć, obrać, pokroić na połówki, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. W płaskim rondlu zagotować 2 szklanki wody z łyżeczką cukru. Połówki jabłek włożyć do wrzącego syropu. Gotować krótko pod przykryciem, tylko tyle, aby zmiękły, lecz nie rozgotowały się. Miękkie jabłka wyjąć, ułożyć w kompotierkach, składając po dwie połówki. W pozostałym płynie rozpuścić galaretkę i mieszając ostudzić. Kiedy zacznie gęstnieć , zalać nią złożone połówki jabłek i odstawić do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.03.2012 14:56
Prosty i apetyczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak