Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka żurawinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 25 dag
cukier 1 szklanka
woda 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka żurawinowa

Umyte i przebrane żurawiny ugotować w 2 szklankach wody. Następnie osączyć i przetrzeć przez sito do wody, w której się gotowały. Do wywaru dodać cukier. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar połączyć z żelatyną, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.01.2013 14:25
pycha!;]
bami 01.04.2012 10:14
Domowa galaretka? Czemu nie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak