Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z łyżką mąki,cukrem i połową mleka.Pozostałą mąkę przesiać,wbić jajko i 2żółtka,wlać resztę mleka i połowę stopionego masła.Wymieszać,dodać wyrośnięte drożdże,wyrobić ciasto.Odstawić na 30min.Filety oprószyć solą,skropić sokiem z cytryny.Na łyżce masła zrumienić posiekane cebule,połączyć z ryżem,natką,solą i pieprzem.Na 2łyżkach masła udusić filety,podzielić na kawałki.Z reszty masła i łyżki mąki zrobić zasmażkę,rozprowadzić łyżką wody,wymieszać z sosem z duszenia ryb.Podgrzać,aż zgęstnieje,doprawić solą i pieprzem.Do sosu włożyć rybę,ostudzić.Ciasto rozwałkować na grubość 1cm.Na środku ułożyć rybę w sosie,posypać posiekanymi jajkami,przykryć warstwą ryżu.Brzegi ciasta zlepić.Pozostawić do wyrośnięcia.Wierz posmarować rozmąconym ostatnim jajkiem.Piec 50min w temp.180stopniC.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm fajne;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !