Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z wina i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
wino owocowe 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z wina i jabłek

Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wodę z cukrem zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę i wino, ostudzić. Część tężejącej galaretki wlać do salaterki i odstawić do skrzepnięcia. Na skrzepniętą galaretkę wyłożyć obrane, pokrojone na plasterki jabłka, zalać pozostałą tężejącą galaretką, odstawić do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.01.2013 14:26
fajny pomysł;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak