Sposób przygotowania

Mintaja dzielimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, odstawiamy. W tym czasie, kroimy cebulkę w kostkę, marchew obieramy ucieramy na tarce na grubych oczkach. Ryż najpierw podsmażamy na łyżce margaryny, jak zacznie się rumienić zalewamy 500ml wody wymieszanej z łyżką kucharka, dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu, marchew i cebulkę poddusić na osobnej patelni przyprawić solą, pieprzem. Kalafior podzielić na małe różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Rybę i kalafior panierować w mące, jajku bułce tartej, usmażyć na oleju.
Do szerokiego naczynia ułożyć połowę porcji ryżu, przykryć kołderką z marchewki, ułożyć rybę i kalafior, przykryć pozostałym ryżem. Pychotka ! Polecam!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    mniam...na sam widok człowiekowi ochota przychodzi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    To lubię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno smaczne;>:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !