Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto ze smażonymi kawałkami mintaja i kalafiora

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 filety
kalafior 0,5 małego
ryż 2 torebki
cebula 1
marchew 5 sztuk
margaryna
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól, pieprz
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze smażonymi kawałkami mintaja i kalafiora

Mintaja dzielimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, odstawiamy. W tym czasie, kroimy cebulkę w kostkę, marchew obieramy ucieramy na tarce na grubych oczkach. Ryż najpierw podsmażamy na łyżce margaryny, jak zacznie się rumienić zalewamy 500ml wody wymieszanej z łyżką kucharka, dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu, marchew i cebulkę poddusić na osobnej patelni przyprawić solą, pieprzem. Kalafior podzielić na małe różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Rybę i kalafior panierować w mące, jajku bułce tartej, usmażyć na oleju.
Do szerokiego naczynia ułożyć połowę porcji ryżu, przykryć kołderką z marchewki, ułożyć rybę i kalafior, przykryć pozostałym ryżem. Pychotka ! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.01.2013 14:26
na pewno smaczne;>:)
Kate131 28.11.2011 09:56
fajne
Sarenka 25.10.2011 09:11
To lubię :)
Jaheira11 20.03.2011 23:28
mniam...na sam widok człowiekowi ochota przychodzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak