Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 30 dag
woda 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
syrop owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z rabarbaru

Wodę z cukrem zagotować. Umyty rabarbar bardzo drobno pokroić, włożyć do wrzącego syropu, gotować 4-5 minut. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, dodać do gorącego rabarbaru, rozpuścić. Rabarbar z żelatyną rozlać do małych kompotierek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak