Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z surowych owoców

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

owoce 1 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z surowych owoców

Bardzo starannie przebrane, umyte i dokładnie obsuszone owoce(czarne lub czerwone porzeczki, agrest, jeżyny) utrzeć z cukrem drewnianym tłuczkiem w makutrze. Gdy masa będzie jednolita, szklista i krzepnąca, przełożyć ją do dokładnie wyparzonych i osuszonych słoi, zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak