Sposób przygotowania

Chrupiące i pachnące - świetny dodatek np. do zupy albo sałatki owocowej...

Bułeczki pokroić na kromki a następnie w kosteczkę, przesypać do miski. Masło roztopić i skropić nim równomiernie kawałki bułki. Cukier i cynamon wymieszać i posypać nim bułkę, dokładnie wymieszać. Kawałeczki wysypać pojedynczą warstwą na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Trzeba pilnować bo szybko się rumienią a cukier łatwo się pali. Podawać po przestudzeniu jako dodatek do zup mlecznych, owocowych, chłodników z owocami, sałatek owocowych. Dzieciaki je uwielbiają! Nie wykorzystane tego samego dnia można przesypać do szczelnego pojemnika i przechowywać przez kilka dni, najlepiej w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    fantastyczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wyglądają pysznie :

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !