Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa galaretka porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 30 dag
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa galaretka porzeczkowa

Umyte i obrane z szypułek porzeczki zmiażdżyć, odcisnąć sok. Wyciśnięte owoce zlać 2 szklankami wody i zagotować. Wywar odcedzić, połączyć z surowym sokiem i cukrem. Namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zagotować. Sok połączyć z żelatyną, odstawić do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak