Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kapelusze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
ser żółty 15 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka pszenna 15 dag
sos śmietanowo-grzybowy 1 słoik
sól, pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kapelusze

Z pieczarek usówam nóżki, tak aby pozostały same kapelusze. Odcięte nóżki drobno siekam i podsmażam na maśle. Żółty ser i ugotowane jajkaścieram na tarce o dużych okach. Przygotowuję farsz: usmażone nóżki z pieczarek, starty ser i jajka, posiekana natka pietruszki mieszam razem, Doprawiam solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek faszeruję przygotowaną masą, panieruję w mące, jajkach roztrzepanych i bułce tartej. Smażę pieczarki na maśle, następnie odkłądam na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu. Podawaję je z sosem śmietanowo grzybowym oraz pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak