Sposób przygotowania

Z pieczarek usówam nóżki, tak aby pozostały same kapelusze. Odcięte nóżki drobno siekam i podsmażam na maśle. Żółty ser i ugotowane jajkaścieram na tarce o dużych okach. Przygotowuję farsz: usmażone nóżki z pieczarek, starty ser i jajka, posiekana natka pietruszki mieszam razem, Doprawiam solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek faszeruję przygotowaną masą, panieruję w mące, jajkach roztrzepanych i bułce tartej. Smażę pieczarki na maśle, następnie odkłądam na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu. Podawaję je z sosem śmietanowo grzybowym oraz pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !