Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka karmelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka karmelowa

Z połowy porcji cukru przygotować karmel, rumieniąc cukier na rozgrzanej patelni i rozpuszczając go w zimnej wodzie. Mleko zagotować z pozostałym cukrem. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wszystkie składniki wymieszać, odstawić do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak