Sposób przygotowania

Filety myję, oczyszczam i jeśli są grube i mięsiste przekrawam wzdłuż na pół. Lekko rozbijam przez folię, oprószam przyprawą do drobiu i Kucharkiem. Pieczarki obieram kroję na drobniejsze kawałki, cebulę kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam pieczarki i podsmażamje, często mieszając. Dodaję do nich cebulę, przyprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam i jeszcze chwilę podsmażam. Na płaty mięsa rozkłądam pieczarki, na to kawałki sera, zwijam w ruloniki i spinam wykaączkami. Można do środka dodac jeszcze kawałki masła. Roladki obtaczam w bułce tartej, w jajku roztrzepanym z kilkoma łyżkami wody i znowu w jajku. Smażę na oliwie na rumiano. Podaję z ziemniakami i dowolną sałątą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię bardzo podobne - są super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !