Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy (na białkach)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 10 szt
cukier puder 25 dkg
cukier waniliowy 1 szt
Biszkopty 3 łyzki
orzechy mielone 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy (na białkach)

Białka ubic dodając stopniowo cukier puder. Orzechy, biszkopty i cukier waniliowy dodawac stopniowo do piany i delikatnie wymieszac. Masę wyłożyc na bleszkę opruszoną bułka tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 30-40 minut. Po ostudzeniu pocac polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.06.2011 08:28
mniam
Krzysztof42 01.06.2011 15:16
lubię mazurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak