Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowy z wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 60dag
olej 2łyżki
wątróbka wieprzowa 15dag
cebula
ząbki czosnku 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
majeranek
jajko 2
bułka czerstwa
masło do formy
sos
wino czerwone 100ml
żurawina 5dag
miód 1łyżka
porzeczki czarne mrożone 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowy z wiśniami

Filety pokroić,zrumienić na oleju.Dodać pokrojone wątróbki,posiekaną cebulę i czosnek.Doprawić gałką muszkatołową,solą,pieprzem i majerankiem,smażyć jeszcze 5min.Ostudzić,dodać jajka oraz namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę.Zmiksować,wymieszać z wiśniami.Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę napełnić masą.Piec 1godz. w temp.170stopniC. SOS:porzeczki rozmrozić,zmiksować z winem,przetrzeć przez sitko,wymieszać z żurawinami,doprawić miodem.Pasztet ostudzić,podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 24.05.2011 09:20
ciekawe
agata1722
agata1722 15.02.2011 12:47
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak