Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową wraz z łyżką żelatyny rozpuściłam w szklance wody i wystudziłam mieszając dokładnie. Śnieżkę utrzepałam na mleku według przepisu. Do tężejącej galaretki wmieszałam ubitą śmietanę i jogurt, wlałam to do okrągłego naczynia, po czym wstawiłam do lodówki. Rozpuściłam drugą galaretkę wedlug przepisu i wystudziłam.
Gdy pianka w lodówce zastygła, ułożyłam na niej gruszki z kompotu , zalałam niewielką ilością zimnej galaretki tak, żeby się \"przykleiły\" do placka i wstawiłam do lodówki. Gdy galaretka zastygła, wylałam na nią resztę i wstawiłam znów do zastudzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha to ciasto dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale super wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    smaczny deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !