Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z orzechami i bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2kg
łopatka bez kości 25dag
wątróbki z kurczaka 25dag
jajko 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2łyżeczki
ząbki czosnku 2zmiażdżone
pieprz zmiażdżony 10ziarenek
masło stopione 3łyżki
sól
pieprz
orzechy włoskie do dekoracji
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
orzechy włoskie grubo posiekane prażone

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z orzechami i bekonem

Mięsa,bekon i wątróbki zemleć w maszynce,dodać jajka i resztę składników.Wymieszać,wyrobić masę.Wstawić do lodówki na 2godz.Formę wyłożyć papierem do pieczenia,napełnić masą.Wstawić do większego naczynia wypełnionego wodą tak aby sięgało do połowy blaszki z pasztetem.Pasztet piec odkryty 2 i 1/2godz. w 160stopniachC,uzupełniając wodę.Upieczony ostudzić,przykryć folią aluminiową,obciążyć,wstawić do lodówki na kilka godzin.Udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.10.2011 15:11
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak