Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser porzeczkowy z szampanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 30 dag
jabłko 1 sztuka
półsłodki szampan 1 butelka
likier z czarnej porzeczki 1 kieliszek
kostki lodu
wino słodkie czerwone 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser porzeczkowy z szampanem

Porzeczki umyć, poobrywać z gałązek i zalać winem oraz likierem. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę, dodać do kruszonu. Tuż przed podaniem dolać wina musującego, wrzucić lód, udekorować gałązkami porzeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak