Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i włożyć margarynę doprowadzając do wrzenia rozpuścić. Zdjęć z ognia i szybko wsypać mąkę ciągle mieszając by nie powstały grudki. Poczekać aż masa będzie zimna i dodać po jednym jajku ciągle miksując na jednolitą masę. Do wysmarowanej formy wyłożyć równomiernie ciasto ( można lać ciasto na formę z wysokości ok 30 cm w ten sposób do ciasta dostanie się powietrze i wyrośnie pofalowana mocno). Piec 30 min. w temperaturze 180\'C. Po upieczeniu przekroić ciasto na pół i posmarować środek budyniem. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Uwielbiam ja piec jest wysmienita
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam karpatkę. Jedno z najlepszych ciast :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    smaczne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam karpatkę, a tutaj wyszła wspaniała:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jedno z moich ulubionych ciast
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    palce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię ten deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !