Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano – jabłkowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki sredniej wielkosci 6 sztuk
jabłko winne 1 sztuka
mleko 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano – jabłkowe :

Ziemniaki obrać , umyć i pokroić na ćwiartki. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na ósemki. Ziemniaki i jabłko zalać wodą , osolić i gotować 25 minut ( od zagotowania ). Odcedzić .Postawić na chwilę na gazie by odparowały ( mieszać ).Zrobić puree dodając mleko i masło . Dobrze wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anya_86 25.11.2010 18:44
nie próbowałam nigdy, ale chyba spróbuję bo wygląda nieźle
Dorota71 17.09.2010 08:53
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak