Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa makowa
mąka 250 g
mleko 50 ml
margaryna 50 g
żółtko jajek 3
cukier
bakalie
sól
cukier wanilinowy
drożdże

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Drozdze rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier, po 8 minutach dodajemy żółtka, mąkę, cukier, szczypte soli, cukier wanilinowy. Ugniatamy ciasto, odstawiamy na 1h i rozwałkowujemy. Na rozwałkowwane ciasto wykładamy i rozsmarowujemy mase makowa, zwijamy w ronalde, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut, po wierzchu posypujemy bakaliami gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 11.09.2011 08:02
super polecam
Katarzyna/kate1980 28.11.2010 08:06
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak