Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żur 1 but.
ziemniaki 0,5 kg
kiełbasa biała 0,3 kg
wędzony boczek 0,25 kg
śmietana 12% 125 ml
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól, pieprz,ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

kiełbasę i boczek zalać 1,5l wody i gotować ok.30min.na małym ogniu,następnie wyjmujemy je a kiedy kiełbasa przestygnie pokroić w plasterki a boczek w słupki,do wywaru wrzucamy zimniaki i przyprawy,kiedy ziemnaki będą miękkie,wlewamy zakwas i dodajemy kiełbasę i boczek,zagotować i na koniec zabielić śmietaną,można też podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 08.08.2013 14:24
mój mąż uwielbia :-)
Grazyna0211 11.12.2012 10:50
bardzo lubimy taki żurek
Seba 24.06.2011 20:05
smaczny
Iwona51
Iwona51 27.05.2011 22:27
uwielbiam
Wafelek2601 01.05.2011 07:51
z boczkiem jest najlepszy
Motorek 20.03.2011 00:35
pycha
IKrakowianka 20.01.2011 20:07
Jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak