Sposób przygotowania

kiełbasę i boczek zalać 1,5l wody i gotować ok.30min.na małym ogniu,następnie wyjmujemy je a kiedy kiełbasa przestygnie pokroić w plasterki a boczek w słupki,do wywaru wrzucamy zimniaki i przyprawy,kiedy ziemnaki będą miękkie,wlewamy zakwas i dodajemy kiełbasę i boczek,zagotować i na koniec zabielić śmietaną,można też podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Jedna z moich ulubionych zup
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    z boczkiem jest najlepszy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubimy taki żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mój mąż uwielbia :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !