Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
ryż 100 gram
marchew 350 gram
zielony groszek 300 gram
sól 2 łyżeczki
tymianek 1 pęczek
czosnek w proszku do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
cebula 1 szt.
posiekana pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka z ryżem

Kurczaka podzielić na porcje, natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Mięso ugotować do miękkości razem z pęczkiem natki i odstawić do schłodzenia. Obraną cebule pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na tłuszczu. Dodać ryż i poddusić do zeszklenia, dodać bulion i dusić pod przykryciem. Na 7 minut przed końcem gotowania ryżu dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew oraz groszek. Z mięsa zdjąć skórę i usunąć kości. Następnie mięso pokroić na małe kawałki i wraz z pietruszkę dodać do ryżu. Całość wymieszać i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak