Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby morskiej 75 dag
cebula biała 40 dag
papryka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz, sól
oregano
olej 1/2 szkl.
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z papryką

oczyszczona paprykę pokrój w kostkę, a cebule w talarki. Filety rybne należy umyć, oczyścic podzielić na mniejsze kawałki. do garnka wlać olej, włożyć cebulę i paprykę posolic wymieszać i chwile smażyć. dodać rybe liście laurowe oregano, przykryć garnek i całość dusić na małym ogniu, aż do miekkości ryby.
koncentrat połączyć z trzema łyżkami wody, wlac do garnka, delikatnie wymiszać. rybe przyprawić pieprzem i jeśli trzeba solą. ostudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak