Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowana żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ogórki kwaszone 5dużych
ziemniaki 5dużych
masło 2 łyżki
śmietana 12% 0,2 l
koper 1 pęczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowana żeberkach

żeberka wlożyć do garnka zalać 2l lekko osoloną zimną wodą dodać włoszczyznę i gotować aż mięso będzie miękkie,20min.przed końcem gotowaniado wywaru dodać pokrojone i obrane ziemniaki,w międzyczasie zetrzeć ogórkii lekko poddusić na maśle,kiedy ziemniaki się ugotują wyjąć mięso i warzywa a dodać ogórki,można wlać odrobinę soku z ogórków zupa wtedy będzie bardziej kwaśna,na koniec dodać śmietanę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak