Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z nutką waniliową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat pół łyżeczki
pieprz szczypta
Esensja waniliowa 1 łyżeczka
orzechy włoskie kilka
jabłka 4 Reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z nutką waniliową

Mieszam obrane jabłka i pokrojone na połówki z miodem, cynamonem i pieprzem w średnim rondlu. Doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszam ogień na maleńki i duszę ok 30 minut, aż jabłka rozpadną się na grudkowaty, dość gęsty mus. Później zdejmuję rondel z ognia i dodaję esensję waniliową, mieszam.Aby mus miał gładką konsystencję, należy go rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków. Można podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej. Do każdego pucharka z musem wrzucam jeszcze po kilka orzechów włoskich.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.05.2011 10:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak