Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki z rusztu z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1|2
oliwa 4 łyżki
czosnek ząbki 2 szt.
orzeszki ziemne 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 20 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z rusztu z orzechami

Nagrzać piekarnik do temp.200st.C.Skropić pieczarki sokiem z cytryny.W płytkim,żaroodpornym naczyniu lekko posmarowanym masłem ułożyć kapelusze pieczarek.Posypać posiekanym czosnkiem i orzeszkami.Przyprawić i piec w piekarniku 10min.Na 2min,przed podaniem przełożyć na ruszt i przypiec,podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 01.12.2010 09:02
takich jeszcze nie jadłam
Ewelina45 26.11.2010 09:29
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak