Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
ryż 2 torebki
kasza manna 1/2 szklanki
jajko 3 szt
przecier pomidorowy
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: Inne gołąbki

Kapustę drobno pokroić, połączyć z mielonym mięsem, kaszą manną, surowym ryżem, jajkami i przyprawami. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne kotleciki. Piec na rozgrzanym oleju, aż \"gołąbki\" nabiorą złotego koloru.
Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy i zagotować. Do gotującego się sosu włożyć \"gołąbki\" i dusić około 45 minut.
Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos można zagęścić mąką \"Gołąbki\" podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 12.03.2014 07:55
super gołąbki
Pani Domu 02.08.2013 08:48
świetne gołabki
smakoszek 02.03.2013 23:36
ja bardzo lubię gołąbki zawijane w kapustę,ale takie też czasami robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak