Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić, połączyć z mielonym mięsem, kaszą manną, surowym ryżem, jajkami i przyprawami. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne kotleciki. Piec na rozgrzanym oleju, aż \"gołąbki\" nabiorą złotego koloru.
Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy i zagotować. Do gotującego się sosu włożyć \"gołąbki\" i dusić około 45 minut.
Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos można zagęścić mąką \"Gołąbki\" podawać polane sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ja bardzo lubię gołąbki zawijane w kapustę,ale takie też czasami robię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetne gołabki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !