Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kakao po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao 1 łyżka
cukier brązowy 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat pół łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
wrzątek 1 łyżka
Esensja waniliowa pół łyżeczki
mleko 1 (1,5%)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kakao po meksykańsku

Starannie ucieram kakao, brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową w dużym kubku. Dodaję wrzątek i mieszam, aby masa była gładka. Następnie podgrzewam mleko w rondelku na małym ogniu ok 3 minuty, potem wlewam gorące mleko do masy kakaowej i starannie mieszam, na koniec jeszcze dodaję esensję waniliową, mieszam i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak