Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony boczek z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 500 g
cebula 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony boczek z cebulą

boczek zalej wrzątkiem i gotuj przez 20 minut, następnie przełóż do brytfanny, posól dodaj posiekaną na plasterki cebulę. piec w temp. 180 stopni C przez 30 minut, polewając wywarem, w którym się gotował.
gdy boczek bedzie miekki, nalezy przełozyć go na patelnię i go zrumienić. pokroić na grube plastry.

można go podawać z kalafiorem lub kiszoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak