Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek szybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
kiełbasa zwyczajna 1\\2 kg
boczek opcjonanie
cebula 4 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
liście białej kapusty
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek szybki

Ziemniaki obieramy i kroimy w niezbyt cienkie plastry .Kielbase kroimy w kostke, jesli chcemy mozemy dodac boczek pokrojony tak samo.Cebulę kroimy w piórka lub kostke - jak kto woli.
Naczynie w ktorym bedziemy przygotowywac danie wykładamy liścmi białej kapusty - wystarczy jedna warstwa. Na spod wysypujemy troszke kiełbasy i/lub boczku , na to ziemniaki , pozniej cebulę i tak warstwami układamy wszystkie składniki. Na kazde \"pietro\" dodajemy przyprawy, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.Wierzch przykrywamy liściem kapusty. Naczynie przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach tak dlugo az ziemniaki beda miekkie, pamietaac o tym by od czasu do czasu calosc delikatnie przemieszac sciagajac uprzednio wierzchni lisc kapusty. Dodam tylko ze ta kapusta nie jest składnikiem koniecznym ale ja ją bardzo lubię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 20.02.2011 23:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak