Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KRÓWKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier niepełna szklanka
margaryna 1 kostka
jaja 2 szt
miód 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
masa krówkowa 500 gram
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KRÓWKA

MASA BUDYNIOWA:2 szklanki mleka, 5 żółtek, 1 szklanka mąki, 0,5 szklanki cukru, cukier waniliowy i kostka margaryny-ugotować budyń żółtka, mąkę i 0,5 szklanki mleka zmiksować resztę mleka zagotować razem z cukrami gdy się zagotuje dodać masę żółtkową lekko przestudzić zmiksować z margaryną. Z mąki, cukru, margaryny, jajek, miodu, sody i śmietany zagnieść ciasto upiec 3 placki . Pierwszy posmarować masą krówkową przykryć drugim plackiem na który wyłożyć masę budyniową przykryć trzecim plackiem na wierzch można lekko masą krówkową i pokrojonymi orzechami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.05.2012 10:48
Wygląda wspaniale.
adam1f 05.03.2012 11:55
dobre
alaaa 07.02.2012 15:36
słodkie ale smaczne
Beatris 13.05.2011 10:19
Pyszne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak