Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki Adrianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
cukier puder 200 gram
miód gryczany 4 łyżki
masło 150 gram
jajko 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki Adrianka

Mąkę wymieszać z sodą, przyprawą korzenną i cukrem
Wlać miód, jajko i wrzucić masło
Dokładnie zagnieść ciasto
Wyrabiać do momentu aż będzie jednolite i gładkie
Rozwałkuj na cienki placek i powycinaj dowolne kształty foremkami
Pierniczki pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem 10 minut w piekarniku nagrznym do 180 stopni

Pierniczki można polukrować, posypać posybką lub ozdobić bakaliami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 25.11.2010 11:33
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak